Gegrilde Yellowburger met tomaten/ananas-salsa en rode uien

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 20 minuten

4 stuks Yellowburgers
2 tomaten
¼ verse ananas of een klein blikje ananas
1 teentje knoflook
½ limoen
2 rode uien
25 gr boter
50 gr rucola
Peper en zout
4 grote sesam broodjes

1. Heb je extra tijd? Grill dan eerst de ananasringen op de bbq of grillplaat voor een extra smaakje aan de salsa.
2. Maak de salsa: Was de tomaat. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
3. Snijd de ananas ook in stukjes. Meng de ananas met de tomaat en maak op smaak met de uitgeperste limoen en knoflook, peper en zout.

4. Pel de uien en snijd deze in ringen. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de uienringen rustig voor 4-5 minuten. Maak op smaak met peper en zout.
5. Grill de Yellowburger in een grillpan of op de BBQ in 3-5 minuten krokant.
6. Snijd de broodjes open. Bouw de burger: Beleg het broodje met de rucola, uienringen, Yellowburger, salsa en de deksel.

Salade met gegrilde geiten Yellowburger, geroosterde tomaatjes en honingdressing​

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 20 minuten

4 stuks Yellowburger, geit
20 middelgrote cherry-tomaten
200 gr witte, pitloze druiven
100 gr walnoten
75 gr gemengde salade
2 gepofte paprika’s
2 el honing
1 el mosterd
2 el balsamico-azijn
4 el yoghurt
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
Peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaatjes en leg deze in een ovenschaal. Zet deze in de oven en rooster ze voor 8-10 minuten. Zet apart.
2. Bak de Yellowburger (geit) in een grillpan of op de BBQ in 3-5 minuten krokant.
3. Maak de dressing: Pers de knoflook uit en meng deze met de mosterd, honing, yoghurt en balsamico-azijn. Maak op smaak met peper en zout.

4. Breek de walnoten en snijd indien gewenst de druiven ook in tweeën. Snijd de paprika in reepjes. Meng de salade met de walnoten, druiven, paprika en dressing.

5. Maak de salade op. Leg de salade op een bord of schaal. Serveer erop de tomaatjes en de Yellowburger.

Hamburger (rundergehakt) met yellowburger, jalapeñosaus en krokante ham​

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
400 gr rundergehakt
2 stuks Yellowburgers
8 plakjes parmaham
2 jalapeño uit pot (bewaar het vocht)
4 el mayonaise
1 tl dragon (gedroogd)
2 grote augurken
1 grote ui
50 gr waterkerssla
Peper en zout
4 harde broodjes

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Meng het gehakt met een beetje peper en zout en maak hier 4 stevige hamburgers van. Bak op grill of op de BBQ de hamburger gaar.
3. Zet de parmaham in de oven en laat deze krokant worden in een paar minuten. Heel zachtjes op de bbq kan ook.
4. Maak de saus: Snijd de jalapeño’s in kleine stukjes. Meng deze door de mayonaise. Schep een kleine beetje vocht uit de pot in de saus, samen met de dragon, meng alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.

5. Snijd de yellowburger langs de lengte doormidden. *(Je houdt dus 4 plakken over) Grill de Yellowburger in een grillpan of op de BBQ in 3-5 minuten krokant.
6. Pel de ui en snijd deze samen met de augurk in stukjes.
7. Snijd de broodjes in tweeen. Bouw de burger op. Smeer beide broodjes in met de saus. Begin met de waterkers, augurk, ui en dan de hamburger. Daarna de yellowburger en krokante ham erop.

Frietjes van Yellowburger met drie verschillende dips​

Voor 4 personen |
Bereidingstijd: 30 minuten

8 stuks Yellowburgers,
smaak naar keuze

Tzatziki
0.5 komkommer
Paar muntblaadjes
0,5 limoen
1 teentje knoflook
4 el Turkse yoghurt
Peper en zout

AÏOLI
4 el mayonaise
2 teentjes knoflook
1 el yoghurt
Peper en zout 

Kruidenolie
4 takjes koriander
4 takjes peterselie
4 takjes munt
0.5 citroen
8 el olijfolie extra vierge
Zeezout

1. Tzatziki: Was de komkommer en snijd de komkommer in de lengte in tweeën. Haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Rasp de overgebleven komkommer en laat paar minuten uitlekken in een zeef. Pers de knoflook en limoen uit. Meng de yoghurt met de rest van de ingrediënten. Maak op smaak met peper en zout.
2. AÏOLI: Pers de knoflook uit en meng deze samen met de rest van de ingrediënten.

3. Kruidenolie: Gebruik een hakmolen of blender. Verwijder de harde takjes. Stop de rest in de hakmolen en hak de kruiden fijn. Maak de knoflook schoon en voeg deze toe. Was de citroen schoon. Rasp een paar slierten van de citroenschil en zet deze apart. Knijp de citroen uit boven de kruiden (houd je andere hand ertussen zodat je de pitjes kan opvangen). Voeg ook de olijfolie toe. Maak op smaak met zout. Hak de citroenschil en voeg deze toe als je helemaal klaar bent.
4.  Frietjes: Snijd de Yellowburgers in de vorm van frietjes. Bak deze in een koekenpan of grillpan terwijl je regelmatig de frietjes omdraait. 

Spaghetti met gegrilde groente, Yellowburger en een rode peper-knoflookolie.​

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 30 minuten

4 stuks Yellowburgers
300 gr spaghetti
1 aubergine
1 courgette
12 cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook
½ rode peper
8 el olijfolie
Paar blaadjes basilicum
Zout

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Was de courgette, tomaten en aubergine. Snijd de kop en kont eraf. Snijd de rest in redelijk dunne plakjes. Snijd de tomaatjes in tweeën.
3. Bak de groente allemaal in een grillpan. Tomaten mogen vrij kort.
4. Olie: Maak de teentjes knoflook schoon en pers deze uit. Snijd de rode peper in tweeën en verwijder de zaadjes. Snijd in stukjes. Meng de olie met de rode peper en knoflook. Maak op smaak met zout.

5. Bak of grill in een grillpan of BBQ de Yellowburger in 3-5 minuten krokant.
6. Maak de spaghetti op: Meng de groente met de spaghetti. Leg de Yellowburger op de pasta en verdeel de olie over de pasta. Scheur de basilicum in stukjes en verdeel deze over de pasta.