RISOTTO KAASTAARTJE

GEITENKAASBURGER MET PESTOMAYONAISE

Risotto kaastaartje

Wat heb je nodig voor 4 risotto kaastaartjes:

  1. Kook het water met de bouillonblokjes.
  2. Snijd de uitjes en 1/3 van de champignons fijn.
  3. Doe olie in een hoge pan (waarin je straks de risotto aan gaat toevoegen) en fruit de fijne uitjes en champignons en maak op smaak met wat zout.
  4. Voeg hier de wijn aantoe en vervolgens de risotto. Bak dit even, al roerend, zo’n 2 minuten.
  5. Voeg vervolgens het 1/4 liter bouillon aan de risotto toe, roer dit door. Bij risotto blijf ik altijd roeren, en zodra ik zie dat het vocht volledig begint op te nemen, voeg ik steeds wat van de bouillon toe. Laat dit alles zo’n 18 minuten garen op middelmatig/laag vuur. Je wilt niet dat het te papperig word, anders kun straks de mooie taartjes niet meer maken. Het mag in dit geval wel kleverig zijn.

6. Snijd intussen de puntpaprika in ringen, de courgette en de champignons in plakjes.
7. Haal de risotto van het vuur en laat met een deksel erop even rusten.
8. Je gaat nu aan de slag met het bakken van de groenten en de burgers. Zorg dat de groenten mooi gaar (maak op smaak met wat zout en peper) en licht krokant zijn. De Yellowburgers zijn snel gereed en je bakt ze gaar en met een mooi krokant laagje.
9. Vul in de tussentijd de bakring op de borden met de risotto en maak er perfecte taartjes van door de ring goed aan te drukken. Leg dan de burgers er op en garneer het taartje met de groenten. Serveren maar en smullen!

Link

Geitenkaasburger met pestomayonaise

4 geitenkaas burgers

Snijd de geitenkaas burgers doormidden. Hak de jalapeño peper fijn en verdeel dit over de helft van de burgers. Leg de andere helft hierop en druk ze goed plat.
2. Snijd de burgerbroodjes doormidden, grill ze in de hete grillpan en haal ze er dan af.
Bestrijk de burgers met olijfolie en grill ze aan beide kanten goudbruin in de grillpan.

3. Beleg de broodjes met een paar blaadjes sla, leg hierop een kaasburger. Snijd de tomaten in plakjes en leg dit op de burgers. Lepel de pestomayo erop en smullen maar.

Link